=Malzemeler= - 3 su bardağı pirinç - 100 gr. tereyağı - 2 su bardağı kestane - 2 adet kesme şeker - 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et - 1 çorba kaşığı kuru üzüm - 1 adet havuç - 1 adet portakal - 1 çay kaşığı tarçın,yenibahar - Tuz,karabiber | Süre:40 dk - 10 Kişilik |
=hazırlanışı= |
3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gr. tereyağında pirinci kavurun. Fırında pişirilmiş 2 su bardağı kestaneyi, kavrulan pirince ilave edin. Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet kibrit çöpü biçiminde doğradığınız havucu ilave edip karıştırın. 20 dakika kısık ateşte pişirin. Ateşten aldığınız pilava, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber ekleyin. Servis tabağına alıp, dağ şekli vererek servis yapın. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder