HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

19 Nisan 2009 Pazar

Uludağ Pilavı



=Malzemeler=

- 3 su bardağı pirinç 
- 100 gr. tereyağı 
- 2 su bardağı kestane 
- 2 adet kesme şeker 
- 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et 
- 1 çorba kaşığı kuru üzüm 
- 1 adet havuç 
- 1 adet portakal 
- 1 çay kaşığı tarçın,yenibahar 
- Tuz,karabiber 
Uludağ Pilavı
Süre:40 dk - 10 Kişilik
=hazırlanışı=

3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gr. tereyağında pirinci kavurun. Fırında pişirilmiş 2 su bardağı kestaneyi, kavrulan pirince ilave edin. 

Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet kibrit çöpü biçiminde doğradığınız havucu ilave edip karıştırın. 20 dakika kısık ateşte pişirin. 

Ateşten aldığınız pilava, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber ekleyin. Servis tabağına alıp, dağ şekli vererek servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder