HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

19 Nisan 2009 Pazar

SÜTLÜ LEVREK

=MALZEMELER= 

1 kg. levrek 
2 su bardağı süt 
150 gr. taze kaşar rendesi 
3 çorba kaşığı un 
125 gr. katıyağ 
sirke 
tuz 
karabiber. 

=HAZIRLANIŞI=

Levrekleri 1 kaşık sirke ile tuzlu suda haşlayıp deri ve kılçıklarını ayıklayın. Kısık ateşte unu eritilmiş yağa azar azar karıştırarak katıp pembeleştirin. Sütle tuzunu ilave edip muhallebi kıvamına getirin ve peynirin yarısını katıp karıştırın. Isıya dayanaklı bir cam kaba sosun 1/3 ünü boca edip üzerine balıkları yayın ve sosun geri kalan kısmını da üstüne boca edin. 180 derece fırında yarım saat tutup üstüne kalan peyniri de serpin ve peynirler eriyinceye kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder