=MALZEMELER=
1 kg. levrek
2 su bardağı süt
150 gr. taze kaşar rendesi
3 çorba kaşığı un
125 gr. katıyağ
sirke
tuz
karabiber.
=HAZIRLANIŞI=
Levrekleri 1 kaşık sirke ile tuzlu suda haşlayıp deri ve kılçıklarını ayıklayın. Kısık ateşte unu eritilmiş yağa azar azar karıştırarak katıp pembeleştirin. Sütle tuzunu ilave edip muhallebi kıvamına getirin ve peynirin yarısını katıp karıştırın. Isıya dayanaklı bir cam kaba sosun 1/3 ünü boca edip üzerine balıkları yayın ve sosun geri kalan kısmını da üstüne boca edin. 180 derece fırında yarım saat tutup üstüne kalan peyniri de serpin ve peynirler eriyinceye kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder