HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

19 Nisan 2009 Pazar

Mayonezli Levrek

=Malzemeler= 

15 kg. levrek balığı 
500 gr. zeytinyağı 
1 demet taze soğan 
1 demet maydanoz 
1 demet dereotu 
6 adet yumurta 
2 adet limon 
Mayonez 
4 adet patates 
1 adet yeşil salata 
150 gr. siyah zeytin 
2 demet kırmızı turp 
250 gr. salatalık turşusu 

=hazırlanışı= 

Balıkları temizleyip yıkayın. Üzerlerini örtecek kadar kaynar su defne yaprağı tuz tane karabibermaydanoz kökü yarım limonun suyu ve kabuğunu ilave edip 30 dk. kadar kaynatıp pişirin. Balıklar soğuduktan sonra derilerini ve kılçıklarını çıkarın etlerini ufak parçalara ayırın. Patatesleri haşlayıp küp küp doğrayın. Taze soğanın beyaz kısmı çok ince kıyın. Salatalık turşusunu ufak karelere bölünmaydanozu ve dereotunu kıyın hepsini beraberce mayonezin yarısı ve biraz tuzla karıştırın. Servis tabağına balık şekli vererek yerleştirin. Kalan mayonezin bir kısmı ile üzerini kapatın. Katı pişmiş yumurtakırmızı turp siyah zeytin salatalık turşusu ve mayonezin geri kalanı ile servis tabağını süsleyip servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder