HÜSEYİN ARICI | MÜTHİŞ YEMEK TARİFLERİ | - | HÜSEYİN USTA |'s Fan Box

19 Nisan 2009 Pazar

LEVREK FİLETOSU IZGARASI

=Malzemeler= 

1 kg. Levrek (parça) 
1 fincan zeytinyağı 
tuz 
maydanoz 
limon. 

=hazırlanışı= 


1- Balıkları ayıklayıp yıkayınız. 
2- Yemeğe 20 dakika kala tuzlayıp biberleyip yağlayınız. 
3- Izgaraya diziniz. 
4- Kömür ateşi veya fırında veya elektrik ızgarasında 10-12 dakika her iki yüzünü pişiriniz. 
5- Kalan zeytinyağın içerisine bir limon suyu koyup beyaz-laşıncaya kadar karıştırınız. 
6- Bu karışıma tuz karabiber ince kıyılmış maydanoz ilave ediniz. 
7- Balıkları servis tabağına yerleştiriniz. 
8- Üzerlerine bu sosu dökünüz. 
9- Soğan pizayı ile sofraya alınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder