=Malzemeler=
1 kg. Levrek (parça)
1 fincan zeytinyağı
tuz
maydanoz
limon.
=hazırlanışı=
1- Balıkları ayıklayıp yıkayınız.
2- Yemeğe 20 dakika kala tuzlayıp biberleyip yağlayınız.
3- Izgaraya diziniz.
4- Kömür ateşi veya fırında veya elektrik ızgarasında 10-12 dakika her iki yüzünü pişiriniz.
5- Kalan zeytinyağın içerisine bir limon suyu koyup beyaz-laşıncaya kadar karıştırınız.
6- Bu karışıma tuz karabiber ince kıyılmış maydanoz ilave ediniz.
7- Balıkları servis tabağına yerleştiriniz.
8- Üzerlerine bu sosu dökünüz.
9- Soğan pizayı ile sofraya alınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder